Printre rafturile bibliotecii – #2

Am împrumutat de curând de la American Corner minunățiile de mai jos. Luna aceasta am prins gustul biografiilor, cu ajutorul acestora poți învăța multe despre viețile oamenilor celebrii. Sunt o scurtă pauză de la lumea ficțiunii.

Așadar, haide să vă prezint cărțile pe care le-am împrumutate de curând de la bibliotecă.

1. Lost Star – The story of Amelia Earhart. Este biografia unei femei curajoase, prima femeie care a traversat singură Atlanticul în zbor. Ea este un bun exemplu pentru orice femeie, Amelia ne demonstrează că nu există limite, că în viață trebuie să ne urmăm inima și să ne facem o carieră din pasiunile noastre. Ne învață să trăim la extrem.

2. Audrey Hepburn – Chris Rice. Este o biografie drăguță a celebrei Audrey, îmi place că prin intermediul acestor biografii vezi umanitatea oamenilor celebrii, vezi viața lor din spatele ecranelor și a mijloacelor media care le crează o altă imagine, total diferită.

3. The house I loved – Tatiana de Rosnay. Viața în Parisul anilor 1869 nu este chiar așa de strălucită. Cartea ne prezintă un Paris în mijlocul unei mari schimbări, casele sunt dărămate pentru ca un oraș modern să se ridice, iar în mijlocul acestui tumult o femeie nu vrea să accepte o asemenea schimbare majoră. O carte ce promite multe, abia aștept să o termin.

4. The Adventures of Sherlock Holmes – Sir Arthur Conan Doyle. Am vrut să termin cartea aceasta, dar deja am dus-o înapoi la bibliotecă. Îmi e mai ușor să ascult aventurile lui Sherlock pe Librivox, în format audio, mai ales că sunt scurte. Mă pot concetra mai ușor așa și simt că pătrund mai bine în poveste.

Voi ce cărți ați împrumutat de la bibliotecă în perioada aceasta?

Puteți vedea aici prima postare din această serie.

Vă las mai jos mai multe poze pe care le-am făcut cărților ce le-am împrumutat de la bibliotecă.

6 thoughts on “Printre rafturile bibliotecii – #2”

  1. Foarte drăguțe pozele tale!! Îmi plac la nebunie!! <3 Mi se pare fain că ai citit câteva autobiografii! Sper să fac și eu acest lucru pe viitor. Este o schimbare bună în seria de lecturi pe care o am. Cartea despre Audrey Hepburn mi-a atras atenția. ^_^

    Și eu am o carte cu aventurile lui Sherlock dar nu m-am atins (încă) de ea. Cred că aș fi nițel de acord cu tine. Este mai ușor/comod să te rezumi uneori și la varianta audio *he he*.

  2. Mersi Simona. Da sa sti ca a fost o schimbare buna in lectura, am scapat si de un reading slump si a fost o mica evadare din lumea fictiunii, e bine sa citesti si non-fictiune din cand in cand. Uneori e relaxant sa asculti un audiobook. O varianta pentru serile in care trebuie sa lenevesti putin :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.