carti colt alb culorile dragostei departe de lumea dezlantuita doamna de langeais galapagos gradina uitata macbeth misterioasa afacere de la styles ms marvel ochii doamnei mele summer vara wrap-up

Wrap-up de varăVara a trecut deja, cu toate că a ţinut chiar până în prima săptămâna din Septembrie, încântându-ne cu un soare puternic, amiezi fierbinţi şi dimineţi calde.

În această postare vreau să împărtăşesc cu voi toate cărţile pe care le-am citit în această vară. 

După cum puteţi vedea nu realizez recenzii la fiecare carte pe care o citesc şi de aceea mi-am propus ca în fiecare lună (în cazul de faţă la sfârşitul anotimpului de vară 🙂 ), să vă prezint ce am citit şi impresiile mele în urma lecturii.Iunie

Am început luna Iunie cu un roman stufos, dar foarte captivant. Este vorba de cartea “Grădina Uitată” de Kate Morton. A fost o lectură care m-a impresionat extrem de mult, ce mi-a ajuns la suflet, m-a acaparat şi mi-a rămas blocată în minte mult timp după ce am citit-o. Grădina uitată este o carte care rămâne în sufletul tău mult timp după ce ai lecturat-o. Stilul autoarei şi subiectul abordat, este pur şi simplu magic. Recenzia aici

Am încercat să citesc Galapagos de Kurt Vonnegut, este o lectură intersantă până la un punct. După care am impresia că autorul bate câmpii. Am citit doar 100 de pagini. Nu îmi place stilul autorului. Am impresia că oferă spoilere din primele 10 pagini, îţi spune pur şi simplu cum se termină povestea şi îţi taie din elan. Ideea cărţii este intersantă, modul în care este construită nu mă atrage. Ne prezintă croaziera secolului înspre insulele Galapagos şi persoanele care vor călători înspre aceste tărâmuri. Ni se spune că această croazieră eşuează, şi că personajele vor trebui să trăiască pe o insulă şi să perpetueze mai departe specia.

Nu am mai citit nimic altceva în iunie, spre ruşinea mea. A fost o lună slabă în lecturi, poate pentru că am rămas blocată la cartea lui Kate Morton. După ce citeşti o carte bună ai impresia că nu o să mai găseşti niciodată, alta la fel de extraordinară.

Iulie

În iulie am vrut să termin seria “Culorile Dragostei” de Kerstin Gier, pentru că mă impresiona-se cu ani în urmă primul volum. Am recitit, aşadar primul volum (Roşu de Rubin), care mi s-a părut mai slab decât la prima lectură şi nu a reuşit să mă impresioneze aşa cum a făcut-o de prima dată, ceea ce îmi demonstrează că m-am schimbat şi poate m-am maturizat. Cartea a primit de la mine 3 trandafiri din 5.

Încercarea de a citi al doilea volum din serie Albastru de Safir, a fost una dezastruoasă. Am abandonat cartea şi seria după ce am ajuns la pagina 50 a volumului doi, după aceea am ajuns la concluzia că mi-am pierdut câteva ore din viaţă cu o lectură oribilă.

Recenzia primului volum din serie aici.

Departe de lumea dezlănţuită de Thomas Hardy a fost cea mai bună lectură din luna iulie. Am rămas fără cuvinte, m-am îndrăgostit de personaje, am simţit alături de ele, am plâns şi m-am bucurat alături de ele. Recenzia aici.August

Am început această lună cu o piesă de teatru a lui Shakespeare, cu Macbeth. A fost o lectură frumoasă. Este vorba de uzurparea unui tron printr-un tertip odios, prin intermediul unei crime cu sânge rece. 

Piesa ne prezintă influenţa lui Lady Macbeth asupra soţului ei, modul în care aceasta îl împinge pe acest războinic să se ridice împotriva regelui pe care îl serveşte. Având imaginaţia alimentată şi de profeţiile unor vrăjitoare, pe care le întâlneşte după ce se întoarce din luptă, care îi spun acestuia că într-o zi tronul va fi al său, dar şi de influenţa soţiei sale Lady Macbeth, acesta va lua decizii mortale care vor încălca orice principiu moral.

Citate care m-au impresionat:

“Life … is a tale
Told by an idiot, full of sound and fury,
Signifying nothing.” 


“Look like the innocent flower,
But be the serpent under it.” 


“Come, you spirits
That tend on mortal thoughts! Unsex me here,
And fill me from the crown to the toe top full
Of direst cruelty; make thick my blood,
Stop up the access and passage to remorse,
That no compunctious visitings of nature
Shake my fell purpose, nor keep peace between
The effect and it! Come to my woman’s breasts,
And take my milk for gall, you murdering ministers,
Wherever in your sightless substances
You wait on nature’s mischief! Come, thick night,
And pall thee in the dunnest smoke of hell,
That my keen knife see not the wound it makes,
Nor Heaven peep through the blanket of the dark,
To cry “Hold, hold!” 


Fiind impresionat de prima piesă care am citit-o vreodată de Shakespeare, am vrut să citesc în continuare “Ochii doamnei mele – o istorie amoroasă a vieţii lui Shakespeare” de Anthony Burges, pot spune că designul coperţii m-a influenţat. Cu toate că romanul are un început promiţător, plin de un lirism impresionant, in 30 de pagini, limbajul autorului decade tot mai mult şi foloseşte tot mai multe cuvinte destul de groteşti. După 30 de pagini am abandonat lectura, parcă acest roman îi micşorează geniul lui Shakespeare.  

După această lectură dezastruoasă, am citit un mister veritabil de Agatha Christie. “Misterioasa Afacere de la Styles” este prima carte scrisă de această autoare şi este foarte reuşită. Cartea este tot cu simpaticul detectiv Poirot. 

La conacul Styles are loc o crimă, stăpâna domenilui este otrăvită. Locotenentul Hastings aflat în vizită la acest conac, fiind chemat de prietenul său John (fiul doamnei Inglethorpe) la Styles este martor la toare intrigile care au loc în această casă. 

După ce doamna Inglethorpe moare otrăvită, micul detectiv belgian îşi face apariţia. Misterul se înlănţuie şi bineînţeles la sfârşit constaţi cu stupoare că nici de data aceasta nu ai reuşit să ghiceşti criminalul.

După această lectură captivantă am încercat să citesc Oryx şi Crake – un roman distopic creat de Margaret Atwood. A fost o lectură care nu m-a impresionat, pe care am abandonat-o după 200 de pagini. 

Cartea ne prezintă o societate în care porcii sunt crescuţi pentru organele lor, deoarece acestea sunt folosite la transplanturi umane. Deci, practic, dacă ai nevoie de o inimă o împrumuţi de la un porc. Romanul ne prezintă o societate de “porcari” :). Îmi plac distopiile, dar aceasta a fost oribilă.

Era să uit să menţionez că am citit şi un comic book, care m-a dezamăgit. Se numeşte Ms. Marvel, Vol. 1: Best of the Best. Nu mi-a plăcut nici grafică şi nici povestea.

Am terminat şi Colţ Alb de Jack London. A fost o lectură uşoară cu un lup drăguţ. O poveste frumoasă spusă prin ochii unui animal.

Am încheiat luna august cu Doamna de Langeais. Este un roman extrem de frumos, ne spune o poveste de dragoste dificilă, năruită chiar de orgoliul celor doi îndrăgostiţi, de egoism şi de frica de a te lăsa furat de vraja dragostei. Cred că am să realizez o recenzie foarte curând.

Toate acestea au fost lecturile mele din vara care tocmai a trecut. Voi ce aţi citit în această vară.Please follow and like us:
error

4 thoughts on “Wrap-up de vară”

  1. Am citit destul de puțin în această vară, chiar super puțin și asta pentru că am preferat să mă uit la seriale sau să fac diferite proiecte. Chiar dacă nu am excelat în ceea ce privește cititul, sunt mulțumită pentru că am făcut totuși câteva lucruri vara asta. Îmi pare rău totuși că nu m-am apucat de învățat franceza. 🙁
    Felicitări pentru titlurile citite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.