achiziții,  agatha christie,  book haul,  bookfest,  carti,  editura litera,  F. Scott Fitzgerald,  leda,  mcewan,  noutati in biblioteca,  Polirom,  thomas hardy

Noutati in biblioteca – (#4)

Căldură mare dragii mei, voi cum rezistați? Eu stau în casă înconjurată de cărți, ventilator, ceai, limonadă și  aștept ploaia.
  
Acum după  ce s-au strâns ceva cărți în biblioteca mea de care sunt mândră, m-am gândit să realizez o postare drăguță cu acestea.
De la bookfest am cumpărat doar 2 cărți, reducerile nu au fost așa de mari, cărțile chiar erau mai scumpe decât în librăriile online.

Tot am urmărit prin librării când v-a apărea această carte de când am văzut filmul The Atonement, ecranizarea cărții lui McEwan în urmă cu trei ani și în sfârșit cartea a fost tradusă și la noi la Editura Polirom. 

Bineînțeles nu am reușit să mă abțin și am cumpărat-o.
O altă carte cumpărată de la Bookfest este Cei frumosi si blestemați de F. Scott Fitzgerald. Abia am așteptat să mai pun mâna pe o altă carte a acestui autor, are un stil unic de a scrie pe care îl  ador.

Simțeam nevoia să încep să citesc un fir narativ plin de mister, și ce mister este mai bun decât unul țesut de Aghata Christie?
Așadar, am achiziționat Moartea vine ca un sfârșit, trebuie să recunosc că designul coperții a jucat un rol important în alegerea acestei cărți. 
Șarpele de pe copertă parcă ne oferă un indiciu și parcă presimt că acțiunea cărții se conturează intr-un loc oriental, cu mirodenii puternice și ucigătoare.

Ultima carte pentru această postare este și ultimul roman pe care l-am terminat recent. Povestea aceasta este fascinantă, autorul mă surprinde cu fiecare carte în parte, am citit până acum 3 cărți scrise de Thomas Hardy și nu am de gând să mă opresc la acest număr.

 

Voi ce cărți ați mai achiziționat în ultimul timp? Ce citiți pe căldura asta?

 Eu am abandonat cartea Galapagos de Kurt Vonegut, nu îmi place stilul in care a fost scrisă și nu am mai avut răbdare să o mai citesc, dar cred că o mai continui puțin mai încolo când stau mai bine cu răbdarea. 

Acum am să citesc ori o carte de Balzac sau poate de Michel Zevaco, nu mă pot decide încă.

9 Comments

 • Anndrei

  Frumos, frumos! 🙂 Să le citești cu plăcere. Mie mi-a plăcut mult „Ispășire”, am recenzia pe blog. Sper să-ți placă și ție.
  PS. Ai un TAG de la mine! (hug)

 • Crafting G

  Vaai, ce poftă de ciocolată mi-ai făcut! Bine, pofta era deja acolo (mereu este :))), iar pozele tale doar au scos-o la luminică. Hihi, te iert de data asta. :3
  Am citit de F. Scott Fitzgerald Marele Gatsby și mi-a plăcut foarte mult, mai am în bibliotecă câteva opere scrise de el și chiar nu știu de ce nu le-am citit încă, dar sper să remediez situația.
  Acum citesc Femeia-oracol de Margaret Atwood și îmi place destul de mult, autoarea are un mod plăcut de a scrie și, chiar dacă sunt câteva paginii de citit, e o lectură ușoară. Îmi place cel mai mult să o citesc când sunt afară, în leagăn. Cred că ăla e rai, să stai și să citești acolo. E atât de comod și de plăcut * dacă nu sunt temperaturi insuportabile * .
  Recent mi-am cumpărat 2 cărți de pe Libris, Cercul și Spirala și abia aștept să le citesc. ^_^ Am postat pe blog o poză cu ele, dacă vrei să le vezi.
  Lectură plăcută! Sper să îți placă toate titlurile!

 • rosia_lady

  mersi Anndrei pentru apreciere si tag. In curand vreau sa citesc si eu cartea Ispasire. Am un feeling ca imi va placea mult, chiar am mari asteptari de la ea. Iti voi spune si parerea mea despre carte. 🙂

 • rosia_lady

  :D. Da langa o carte buna, merge intotdeauna si o ciocolata buna. Ce sa faci daca sunt addicted to books and chocolate! 🙂

  Si eu am citit doar o carte pana acum de Fitzgerald, tot Marele Gastby, e ciudat insa ca inca nu m-am apucat si de alte opere de ale lui si de aceea mi-am si achizitionat o carte scrisa de el. Am sa o lecturez cand am chef sa ascult jazz si sa intru in atmosfera anilor '20.

  Si mie imi place stilul lui Atwood, autoarea e geniala.Wow, ce loc dragut de citit, spor la lectura draga.

  Iti multumesc pentru recomandari. Te-am pupat :*

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.