Mildred Pierce - recenzie film

by - duminică, aprilie 19, 2015

Titlu: Mildred Pierce
Produs de: Warner Bros
Anul aparitie: 1945With this money I can get away from you. From you and your chickens and your pies and your kitchens and everything that smells of grease. I can get away from this shack with its cheap furniture. And this town and its dollar days, and its women that wear uniforms and its men that wear overalls.
Descriere: Acest film ne spune o poveste intriganta, o poveste de viata si greselile pe care le pot comite parintii in cresterea copiilor lor.

Dupa ce al doilea ei sot este omorat, Mildred Pierce este chemata la politie pentru a da o declaratie. Auzind de la detectivul care investigheaza cazul ca fostul ei sot este principalul suspect deoarece a marturisit ca el este criminalul, Mildred se decide sa spuna adevarul si incepe prin a-si povesti viata.

Mildred este casnica si singura ei preocupare este cresterea fetitelor sale si rasfatarea lor prin mari sacrificii. 

Este o mama care cheltuie sume mari de bani pentru a-si multumii fiica cea mare pe nume Vera. Insa, ii este imposibul sa ii fac pe plac acesteia. Se desparte de sotul ei si se angajeaza chelnerita intr-un restaurant lucrand de dimineata pana seara pentru o fiica ce nu o apreciaza deloc. 

Dupa un timp isi deschide un lant de magazine tot cu gandul la fiica sa si la bunastarea ei materiala. Nu isi da seama ca rasfatand-o are sa o transforme intr-o femeie egoista, goala pe dinantru si nu prevede nici pentru o clipa ca de aici va incepe marea drama a vietii sale.

Parerea mea: Acest film clasic este uimitor de bun si captivant. Are originalitate si abordeaza un subiect delicat. Oare suntem dispusi sa mergem pana in panzele albe pentru cei care ii iubim si nu ne intorc dragostea? 

Am fi dispusi sa renuntam la tot doar pentru a multumi pe cineva pentru o scurta clipa, o secunda, pentru ca mai apoi sa fim aruncati din nou in abis? 

Cred ca acest film ne da cel mai bun raspuns, dar ne lasa cu multe indoieli si intrebari, ne indeamna sa ne gandim mai bine la sacrificiile pe care uneori le facem pentru cineva drag. 

Ne face sa meditam si ne framanta in multe feluri mintea, sa ne gandim ca daca nu ne impunem limite s-ar putea ca lucrurile sa o ia razna intr-un mod neasteptat.

Trailer:Rating:

You May Also Like

2 comentarii

  1. Genial! Mi-a placut foarte mult. Eu am vazut varianta cu Kate Winslet .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu inc nu am vazut varianta cu Kate Winslet, dar planuiesc sa o vad cat de curand.

      Ștergere

Instagram

Follow Us