Idei de cadouri pentru Crăciun - bookish gifts

by - marți, decembrie 16, 2014

Luna Decembrie este luna cadourilor, o lună potrivită pentru a dărui şi a primi. Este o lună potrivită pentru a oferi o carte frumoasă sau un alt obiect ce se leagă de un roman favorit.
1. Cadouri pentru cea mai bună prietenă.

Fenomenul Great Gastby a cuprins întrega lume odată cu apariţia filmului cu Leonardo DiCaprio şi şi-a făcut simţită prezenţa în tematica nunţilor, petrecerilor şi altor evenimente. Cu apariţia acestei ecranizări multe persoane au recitit această carte, care a devenit din nou o lectură epică.

Pentru persoanele care adoră această carte poţi să le oferi în dar nişte cadouri geniale.
Nişte ediţii mai aparte sunt cele de pe Libris. Sunt mai scumpe, dar sunt de colecţie.
Dacă prietena ta are deja romanul acesta în biblioteca ei, poţi să îi oferi un obiect inspirat de acesta ca cele de mai jos.

O ramă cu un citat superb din acest roman va arăta excelent pe rafturile unei biblioteci.


Sursa: Etsy
 O bijuterie cu stil inspirate de acest roman poate să fie dăruită şi prietenelor tale care nu sunt foarte pasionate de lectură. Designul acesteia poate le va îndemna să pună mâna pe un roman fermecător.
Sursa: Etsy
2. Cadouri pentru mame

Mamele noastre au nevoie de aprecieri şi de un dar pe măsură în perioada sărbătorilor. Eu le recomand cartea The Vintage Tea Party Book. Este o carte excepţională ce şade blând pe wish-listul meu. Din recenzile şi pozele văzute pe net este ca un mic ghid cu poze şi ilustraţii despre coafuri retro, dulciuri, aranjarea meselor pentru un tea party etc.Cartea poate fi achiziţionată de pe Bookdepository sau de pe Okian.

Sursa: http://www.unicorndreammagazine.com/2013/06/the-vintage-tea-party-book.html

Sursa: http://www.whenskiesaregrey.com/The-Vintage-Tea-Party-Book
3. Cadouri pentru cei mici

La această categorie poţi să alegi mii de cărţi. Eu am să vă prezint două cărţi interesante, prima pentru fetiţe iar a doua pentru băieţi.

O poveste clasică pentru fetiţe este cea a lui Alice în Ţara Minunilor. Iată mai jos câteva ediţii frumoase:

O ediţie frumoasă în limba română este cea de la editura Curtea Veche.
Sursa: Editura Curtea Veche


Dacă doreşti să oferi copilului tău o ediţie ilustrată în engleză pentru a-l învăţa de mic această limbă poţi alege următoarea ediţie de la editura Libris cu ilustraţii foarte frumoase.
Sursa: Libris

Sursa:palazzoeditions

Sursa:palazzoeditions

Pentru băieţi poţi să achiziţionezi frunoasa poveste cu ursuleţul Paddington care va apărea pe marile ecrane în curând.

De pe Okian poţi cumpăra ediţile în engleză, însă de pe Bookexpress poţi să achiziţionezi cartea alături de jucăria de pluş.


Sursa: bookexpress
Sursa: Okian

4. Cadouri pentru taţi

Este destul de dificil să alegi cadouri pentru tătici mai ales cadouri inspirate de cărţi. E recomand însă Portocala Mecanică de Anthony Burgess. Acest roman are un subiect care le-ar atrage atenţia.
Îmi place mult ediţia de la Humanitas.Nu e aşa că e splendidă. O ador, vreau să mi-o cumpăr şi eu.

Sursa: Humanitas
Un alt cadou ideal pentru taţi are fi un obiect inspirat de Bătrânul şi Marea de Ernest Hemingway. Un poster cu un peşte spadă este ideal pentru persoanele iubitoare de pescuit sau care le place mare şi tot ce ţine de ea.

Sursa: Etsy

5. Cadouri pentru iubtă şi iubit.

Pentru persoana importantă din viaţa ta de sex feminin poţi alege un cadou frumos. O poveste frumoasă de dragoste cu o acţiune interesantă este Apă pentru Elefanţi de Sara Gruen. Cartea face parte din colecţia Raftul Denisei de la Humanitas.

Sursa: Humanitas


Pentru persoana importantă din viaţa ta de sex masculin poţi să achiziţionezi un cadou inspirat de serialul şi seria de cărţi Doctor Who. Celor fumători oferă-le o brichetă, iar celor iubitori de cafea sau ceai dăruieşte-le o cană.

Sursa: Etsy
Sursa: Etsy
 Sper că v-a plăcut lunga mea listă de idei pentru cadouri şi vă va fi de folos în alegerea unor daruri bookish.
Postarea a fost inspirată de videoul făcut de Irina pe vlogul ei Irina Citeste. Accesaţi linkul acesta pentru a vedea postarea ei.You May Also Like

2 comentarii

 1. imi plac foarte mult exemplele date.
  ...Off daca ar fi sa aleg mi-as dori lantisorul cu cartea. E superb.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. da este foarte bine realizat. Eu as alege cartea cu The Tea Party.

   Ștergere

Instagram

Follow Us