Mica prinţesă de Frances Hodgson Burnett - recenzie

by - marți, octombrie 14, 2014


 Ce spun ei: Nuvelista, romanciera si cunoscuta autoare de literatura pentru copii, Frances Hodgson Burnett (1849-1924) transpune in operele sale remarcabila sa tarie de caracter, punand accent pe valoarea demnitatii pesonale si a mandriei, oricare ar fi circumstantele si consecintele. Romanul Mica printesa ne spune povestea lui Sara Crewe, o fetita care, dupa moartea mamei sale, este adusa de tata din India (unde acesta avea afaceri prospere) pentru a-si desavarsi educatia intr-o pensiune pentru domnisoare, aflata la Londra. Ramasa orfana, Sara isi concentreaza atentia si vointa spre a-si pastra puternica imginatia si inima gingasa, vrand sa le demonstreze celor care o tratau ca pe o cersetoare ca poate si vrea sa ramana o "mica printesa".


Ce spun eu:Filele cărţii se deschid şi găseşti în interiorul ei o lume magică creată prin ochii unui copil, unei fetiţe (Sara) născută în India, având un tată bogat ce o aduce la Londra la o şcoală cu internat. Chiar dacă este înconjurată de bunăstare materială dar şi de o iubire nemărginită, Sara nu este nici într-un caz un copil răsfăţat.
Aceasta este cu totul diferită față de alte fetițe de vârstă ei. Este foarte matură şi citește multe cărți la vârsta ei. Povestea pare simplă la început dar felul în care personajul evoluează și se  comportă atunci când lucrurile iau o turnură neobișnuită ne dezvăluie modul în care putem supraviețui şi rămâne puternici chiar și atunci când aproape toată lumea ne întoarce spatele. Cartea ne dezvăluie şi faptul că niciodată nu suntem singuri orice s-ar întâmpla şi în cele din urmă  unde este speranța lucrurile încep să se îndrepte. 

You May Also Like

6 comentarii

 1. Hmm,pare o carte foarte frumoasă,însă simt că nu e genul meu.

  RăspundețiȘtergere
 2. Frumos! :D Îmi place coperta, și m-a intrigat când ai spus că este o fată care „citește mult pentru vârsta ei”. Clar, de luat în seamă! :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. da este un roman clasic pentru copii, insa pare valabil pentru toate varstele,deoarece la maturitate poti sa ii vezi toate substraturile. eroina chiar citeste mult si este foarte interesanta. iti multumesc pentru comentariu.

   Ștergere
 3. Recomand "Mica printesa" tuturor copiilor de peste 7 ani (aici incluzand si adultii care, la fel ca mine, nu au apucat sa o citeasca in copilarie) pentru ca intamplarile povestite sunt pline de aventuri interesante si aduc atat lacrimi si intristare, cat si multe zambete si rasete. Am scris o recenzie a acestei aici: http://bit.ly/1OqEIEw

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, este o carte foarte frumoasa. Nici eu nu am citit-o in copilarie, ci pe timpul facultatii :).

   Ștergere
 4. Vă recomand acest roman pentru ca e foarte frumos

  RăspundețiȘtergere

Instagram

Follow Us