bible blackmoore carti charlotte bronte jane eyre listă marile asteptari micul lord fauntleroy oscar wilde portretul lui dorian gray ratiune si simtire sense and sensibility top 10

Cărţi care ne-au marcat – Top 10

Prin timpul pierdut pe facebook, (da timp pierdut…asta e părerea mea) am observat că a început un nou trend, un fel de challenge în care să postezi despre cărţile care te-au marcat sau care te-au impresionat destul de tare încât ţi-au rămas viu imprimate în memorie.

Inspirată de acest trend care nu este unul deloc rău, am conceput şi eu propria mea listă de lecturi care mi-au plăcut de-a lungul timpului. Aceasta este după cum urmează:

1. Biblia. O carte din care oricine ar trebui să citească cel puţin o dată pe săptămână. E o carte care te face mai bun şi te ajută să afli cine eşti, de unde vi şi încotro te îndrepţi. Mai mult decât atât este foarte complexă.
Conţine istorie, proverbe, psalmi etc.


2. Micul Lord Fauntleroy de Frances Hodgson Burnett – este o carte care îmi plăcea foarte mult în copilărie. Am citit-o de foarte multe ori. Mă impresiona modul în care un copil poate schimba lumea adulţilor.

3.Marile speranţe de Charles Dickens – a fost o carte drăguţă ce m-a impresionat la momentul care am citit-o deoarece Miss Havisham care mă înspăimânta la vremea aceea, prin modul în care a oprit ceasul, timpul şi prin faptul că purta aceiaşi rochie de mireasă de atâţia ani. Creepy lady! 🙂

4.Şoareci şi Oameni – John Steinbeck. Ne arată cum natura umană poate fi ciudată şi cum şi chiar şi cei care par a fi inofensivi pot cauza dezastru în calea lor.

5. Vălul pictat – Somerset Maugham. O carte despre sentimente, despre o dragoste dureroasă.

6. Blackmoore: A Proper Romance – Julianne Donaldson . O carte despre cum te simţi întemniţată într-o colivie chiar şi atunci când crezi că ai regăsit libertatea.


7. Marele Gatsby– F. Scott Fitzgerald. Despre cum să ajungi victimă colaterală încercând să îi ajuţi pe alţii din iubire sau cum uneori visele noastre sunt ca o luminiţă, o nălucă ce se năruie într-o clipă.


8. Jane Eyre – Charlotte Bronte. Dragostea învinge mereu. 

9. Raţiune şi simţire – Jane Austen. E foarte bine să menţi un echilibru între cele două.


10. Portretul lui Dorian Gray – Oscar Wilde. Obsedat de propriul chip?

Vă provoc şi pe voi book loveri nu la o găleată cu gheaţă în cap, ci să întocmiţi o listă plină de cărţi care v-au impresionat. Abia aştept să văd lista voastră pentru a putea să mai pun câte ceva în lunga mea listă to-read.

Please follow and like us:
error

7 thoughts on “Cărţi care ne-au marcat – Top 10”

  1. Foarte frumoase alegerile tale. Am citit decât trei dintre ele și mă bucur că le-am regăsit pe lsita ta. 😀 Cred că o să accept și eu provocarea! Mulțumesc! :*

  2. ȘI eu am făcut provocarea pe facebook,însă nu am comentat despre fiecare carte în parte,ci doar am specificat titlurile.Drăguțe alegerile,îmi place foarte mult ,,gustul” tău de lectură !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.