carti recenzie recenzii valul pictat w. somerset maugham

Vălul pictat – recenzie

  “Ce contează este să iubeşti, nu să fii iubit.”
 Această carte m-a făcut să văd lumea în alte culori, să descoper că nimic nu este alb sau negru şi că sufletul uman este extrem de complicat.

Recenzie: Kitty este o englezoaică frumoasă, o persoană vanitoasă a carei ţel este să împlinească dorinţa mamei sale şi să se mărite bine. Pentru că anii au trecut şi chiar sora ei care nu era aşa de frumoasă ca ea avea să se mărite înaintea ei, acceptă cererea în căsătorie primită din partea lui Walter(medic bacteriolog) un tip plictisitor şi lipsit de şarm. După luna de miere prin oraşele europene, Kitty împreună cu Walter călătoresc în China, unde acesta trebuie să îşi practice profesia. În timpul şederii lor acolo, Kitty se îndrăgosteşte de un tip şarmant şi îşi înşală soţul. Acesta plin de mânie şi o supărare ce se întinde ca o cangrenă o obligă pe aceasta să se mute împreună cu el într-un oraş devastat de holeră. La vederea efectelor acestei boli devastatoare asupra celor din jur, Kitty începe să îşi pună întrebări profunde şi să îşi facă o adâncă analiză interioară. Aceste momente ce le trăieşte în China îi vor schimba viaţa pentru totdeauna şi îi vor forma caracterul.

Părerea mea: Cartea este uşoară, scurtă, dar extrem de profundă. Au fost unele momente în care am plâns, la care am simţit că pot rupe paginile din cauza faptului că personalitatea lui Kitty m-a enervat la culme, doar spre sfârşit am început să o înţeleg. Walter a fost cel mai superb personaj, un personaj masculin ideal, datorită blândeţii şi felului său de a fi. La momentul de faţă este personajul cel mai îndrăgit de mine. Caracterul lui Kitty m-a uimit, deoarece era aşa de superficial şi plin de egoism. Am iubit această carte care tratează şi analizează în profunzime viaţa unui cuplu din care lipseşte comunicarea. Am învăţat că este important să comunici cu persoana iubită şi să începi să o înţelegi până nu este prea târziu. Iubirea se poate transforma într-o durere de nedescris dacă nu este împărtăşită şi că fiecare pictăm în felul nostru pe vălul vieţii. Toţi trebuie să ne întrebăm dacă vălul vieţii noastre nu este oarecum mânjit de acţiunile pe care le întreprindem.

Aceasta carte este tristă şi frumoasă. O perlă ce se naşte din suferinţă,tristeţe şi iubire!

Please follow and like us:
error

5 thoughts on “Vălul pictat – recenzie”

  1. Daca astazi e o zi grea pentru tine, sau treci printr-o perioada grea, si speranta aproape ca te-a parasit, daca nimeni nu e langa tine si ti-e greu, te rog, drag prieten, sa alergi la Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu. La El gasesti iertare, speranta, bucuria de a trai si fericire adevarata…
    El e singurul care ramane cand toate celelalte se duc. Si El iti va fi un prieten adevarat, cum niciun om nu iti poate fi.
    Te rog, da la o parte orice piedica si vino la Isus! http://www.caleamantuirii.blogspot.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.