balckmoore carti la rascruce de vanturi Marele Gatsby Regina Alba de Philippa Gregory semnul celor patru top 5 carti citite in această vară

Top 5 cărţi citite în această vară

Deoarece deja se simte miros de toamnă, mai jos am făcut o listă cu romanele care le-am citit în vara aceasta. Bye, bye vară, bine ai venit dragă toamnă. Da, iubesc toamna, frunzele colorate şi soarele care este călduţ şi totul…., mai ales mireasma de toamnă.

1. Cea mai bună carte citită în vara asta, a fost un e-book primit pentru recenzie de la Netgalley ( iubesc site-ul acesta)

Recenzia o găsiţi aici

2. Două cărţi se bat pentru locul doi, însă cred că am să ofer acest loc romanului ” Semnul celor patru”, la care am să îi fac în curând o recenzie. Vreau să spun că, Sherlock Holmes este cel mai genial detectiv. E prima carte citită de acest autor şi cu siguranţă nu este şi ultima.

3. Locul trei îi revine lui Marele Gatsby.

Recenzie aici
4. Superba cartea ” Regina Albă”. Istoria Angliei este foarte interesantă. Ce bine ar fi ca şi la noi să existe o aşa autoare care să scrie romane captivante şi fără detalii lungi si plictisitoare despre istoria României. Eu cred că istoria României este interesantă iar adolescenţi şi publicul tânăr în general ar fi mult mai atraşi de aceasta dacă s-ar gândi vre-un autor contemporan român să scrie despre ea cărţi de ficţiune.
Recenzie aici
5. La răscruce de vânturi a fost din nou o carte captivantă.
Recenzie aici
Care sunt cărţile care v-au impresionat în vara aceasta, care au fost alături de voi ca mici prieteni în vacanţă sau în concediu? Sunt curioasă să văd şi topul vostru.

Please follow and like us:
error

18 thoughts on “Top 5 cărţi citite în această vară”

 1. Vai, mulţumesc pentru că ai făcut acest top! 😀 Toate cărţile pe care le-ai postat par a fi must-read.
  "Regina albă" trebuie neapărat să o citesc :D.
  Ai mare dreptate în legătură cu istoria României. Cred că aş cumpăra toate cărţile :).

 2. Topul meu de vara este:
  – Orele indepartate (Kate Morton)
  – Caietul Mayei (Allende)
  – Copilul zanelor (Philippa Gregory)
  – Ce avem si ce uitam (Maria Duenas)
  – Fata disparuta (Gillian Flynn).

  Daca Blackmoore ti-a placut mai mult ca Marele Gatsby, atunci trebuie neaparata sa o citesc 🙂

 3. interesant. Cred ca din topul tau voi incerca " Semnul celor patru".De acest autor am mai citit doar O lume disparuta.
  Daca as face un top personal ,pe primul loc as pune de Anche Min Imparateasa Orhidee.

 4. Clasamentul meu de carti citite in vara aceasta.

  Carti romanesti:
  1.Mireasma trandafirilor salbatici – Sorina Popescu
  2.Intamplari in irealitatea imediata – Max Blecher
  3.Lumea in doua zile – George Balaita
  4.Zmeura de campie – Mircea Nedelciu
  5.Exactitatea umbrei – Gellu Naum

  Carti straine:
  1.Intelepciunea inimii – Henry Miller
  2.Albastru pur – Tracy Chevalier
  3.De veghe in lanul de secara – J.D.Salinger
  4.Toate numele – Jose Saramango
  5.La est de Eden – John Steinbeck

 5. Imparateasa orhidee? Interesant titlul cartii, imi place literatura asiatica. Da, "Semnul celor patru" este o carte interesanta, Conan Doyle a scris niste carti politiste foarte bune.

 6. Imi place foarte mult topul tau, multe dintre carti imi sunt total necunoscute insa cred ca sunt foarte frumoase. Apreciez mult ca citesti carti romanesti, eu din pacate nu prea fac acest lucru, insa trebuie sa explorez si literatura noastra.

  Ti-a placut "Albastru pur"? Eu de aceasta autoare am citit doar "Fata cu cercel de perla" si mi-a placut foarte mult, Tracy Chevalier are un stil unic de a scrie.

 7. Imi plac, mai ales, cartile straine de natura istorica. M-a fascinat prezentarea povestii celor doua femei, Ellen Turner si Isabelle de Moulin (din Albastru pur) ce fac parte din epoci diferite.

  Aceeasi antiteza a epocilor am regasit-o in romanul Mireasma trandafirilor salbatici de Sorina Popescu. Sunt carti romanesti mult mai bine scrise decat cele ale scriitorilor straini. Nu le mai ocoli chiar daca este la moda sa citim literatura straina!!

 8. daca vreti sa va bucurati de istoria Romaniei intr-o forma "captivanta şi fără detalii lungi si plictisitoare" cautati cartile lui Ioan Dan: Cavalerii, Taina cavalerilor, Curierul secret. Intr-un amestec de istorie si fantezie, intrigi politice, aventuri, batalii, dueluri si povesti de dragoste.

 9. @Rose White

  Tocmai detaliile fac deliciul lecturii, iar daca sunt lungi nu inseamna ca sunt si plictisitoare atunci cand te intereseaza sa patrunzi in spiritul epocii si sunt redate intr-un stil aparte. Cancanuri amoroase, intrigi politice si dueluri se pot gasi si in cartile de memorii sau cele istorice. Romanele insa cuceresc tocmai prin redarea detaliilor si a starilor prin care trec personajele, si nu neaparat sa fie domnitori sau oameni politici ai vremii. Modul cum este traita viata de catre oamenii obisnuiti, contureaza mult mai bine, in ansamblu, spiritul epocii.

 10. @Rose White

  Tocmai detaliile fac deliciul lecturii, iar daca sunt lungi nu inseamna ca sunt si plictisitoare atunci cand te intereseaza sa patrunzi in spiritul epocii si sunt redate intr-un stil aparte. Cancanuri amoroase, intrigi politice si dueluri se pot gasi si in cartile de memorii sau cele istorice. Romanele insa cuceresc tocmai prin redarea detaliilor si a starilor prin care trec personajele, si nu neaparat sa fie domnitori sau oameni politici ai vremii. Modul cum este traita viata de catre oamenii obisnuiti, contureaza mult mai bine, in ansamblu, spiritul epocii.

 11. din pacate in vara asta nu am apucat sa citesc prea multe, m-am apucat de Supa de pui pentru suflet si Femeile sunt de pe Venus, barbatii de pe Marte, dar nu le-am terminat. 🙁

 12. hey.am si eu cateva intrebari.tu iti cumperi aceste carti sau le primesti de la edituri?si ma poti ajuta te rog frumos si pe mine sa invat sa scriu o recenzie?imi place mult sa citesc si situatia mea materiala nu imi permita sa imi cumpar carti si m-am gandit sa invat sa scriu o recenzie ca poate primesc niste carti de la vreo editura sau site.

 13. Buna, scuze de raspunsul cu intarziere. Eu nu primesc carti pentru recenzii de la edituri ci le achizitionez de la librarii sau le imprumut de la biblioteca. De pe Netgalley, primesc carti digitale pentru recenzii. Acest site este unul gratuit. O recenzie nu este greu de formulat. Sunt multe site-uri unde gasesti pasii pe care trebuie sa ii respecti in scrierea acesteia. Te sfatuiesc sa iti faci un blog unde sa postezi recenzii daca esti o iubitoare de carti. Mult succes!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.