book friends challenge carti catherine cookson day 2 hamilton maisie talk about your favorite girl friend character

Day 2: Talk about your favorite girl friend character


Image source: Weheartit.com

În postarea de azi aş vrea să vă povestesc despre eroina unui roman foarte puţin cunoscut sau chiar deloc  anticariatele sau bibiliotecile l-au mai văzut. Oricum era prăfuit în momentul când l-am împrumutat de la bibliotecă. Ei bine este vorba despre romanul  Hamilton de Catherine Cookson. Maisie este personajul principal al acestui roman, este o fată simplă cu o înfăţişare ştearsă şi un defect din naştere – are o mână mai scurtă decât cealaltă. Fiind urâtă de mama ei, ea acceptă să se căsătorească cu un vecin pe care nu îl iubeşte deoarece ştie că şansele ei să se mărite şi să scape de o mamă acră sunt foarte mici.

cunoscut pentru că a fost tradus de foarte mult timp şi numai

Image source
 Însă acestă căsnicie se dovedeşte a fi dezastruoasă, o viaţă alături de un bărbat violent, puţin maniac ar distruge psihicul oricărei femei, însă Maisie rezistă tuturor atacurilor din partea soţului ei cu ajutorul  prietenului ei imaginar. Acest prieten imaginar este un cal alb ce este încălţat cu cizme roşii şi care îi loveşte cu copita pe toţi cei care se comportă urât cu Maisie. 

Imaginaţia ei bogată, răbdarea imensă şi un căţelus ce îl găseşte în timpul unei plimbări o ajută să îşi păstreze mintea sănătoasă, să devină scriitoare şi să scape de un destin sumbru, să găsească iubire şi prietenie şi în final fericirea.

Da, Maisie este cu adevărat un personaj feminin remarcabil pentru că niciodată nu a renunţat să lupte chiar dacă viaţa i-a oferit lovituri, ea a ripostat. 
 Această postare face parte din provocarea Book Friens iniţiată de mine. Nu ezitaţi să participaţi!!!!
Please follow and like us:
error

4 thoughts on “Day 2: Talk about your favorite girl friend character”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.