Miss Peregrine's home for Peculiar Children- recenzie

by - luni, iulie 22, 2013


Recenzie: Nu vi s-a întâmplat uneori să fiţi consideraţi ciudaţi, daţi la o parte, înghiontiţi de cei din jur doar pentru că gândiţi diferit sau aveţi un talent aparte privit ca o ciudăţenie de cei din jur? Dacă eşti diferit eşti uneori considerat o ameninţare şi de aceea nu eşti bine venit să te integrezi în mijlocul unui grup care îţi i-a în derâdere talentele şi însuşirile tale unice şi speciale. Aşa stă treaba şi cu copiii ciudaţi de pe insula misterioasă din Anglia, la un orfelinat părăsit şi uitat de lume.

Jacob, un adolescent de 15 ani, a crescut cu poveştile bunicului său despre copiii ciudaţi în mijlocul cărora acesta a trăit pe timpul celui de al doilea război mondial. Iar acele poze vechi ale aceştori copii ciudaţi îl impresionau profund. Însă cu trecerea anilor acele poveşti pe care le considera adevărate par nişte născociri absurde ale unui bătrân mincinos. După moartea bunicului său, lucrurile o iau razna iar Jacob trebuie să îndeplinească ultima dorinţă a bunicului de a găsi o scrisoare şi de a merge pe insula copiilor ciudaţi.
Pe insulă, după câteva zile de căutări, el găseşte vechiul orfelinat parţial deteriorat de timpul necruţător şi de un bombardament de pe timpul războiului. Acolo, Jacob găseşte o spărtură şi se întoarce în timp.
În trecut el îi întâlneşte pe copii ciudaţi din vechile poze ale bunicului: o fată care levitează, un băiat în interiorul căruia locuiesc albinele, o fată care poate crea foc printr-o mişcare a mâinii şi pe alţi ciudaţi cu talente incredibile. În mijlocul lor, Jacob va descoperi secrete din trecut, un adevăr întunecat şi o primejdie ce pândeşte din umbră.
Source: tumblr.com

Impresii: Cartea a fost drăguţă, nu m-a înspăimântat chiar dacă pozele erau creepy, puţin copilăroasă dar este o lectură uşoară perfectă.

You May Also Like

0 comentarii

Instagram

Follow Us