biografie carte carti elisabetha printesa printesa sissi recenzie recenzii

Elisabeth- prinţesa mireasă – recenzie

Cartea este scrisa sub forma unui jurnal si cuprinde viata printesei Sisi in adolescenţă. Elisabeth (alintată  Sisi)  este o fată plină de viaţă , iubeşte animalele şi călăritul , este pasionată şi de poezii. Sora ei , Nene urmează să se căsătorească cu împăratul Austriei . Sisi impreuna cu sora si mama ei calatoresc spre palat. Însă în timpul şederii la palat, tânărul împărat se îndrăgosteşte de Sisi şi o cere în căsătorie. Fata acceptă , însă este prea tânără să devină împărăteasă si nu este pe deplin conştientă de obligaţiile pe care va trebuie sa le îndeplinească si de lucrurile pe care trebuie să le sacrifice.

Cu toate că îl iubeşte foarte mult pe împăratul Franz, după ce se căsătoreşte cu acesta , pierde libertatea pe care o avea şi nu îmbrăţişează eticheta şi responsabilităţiile de împărăteasă. Se simte sufocată între pereţii palatului unde trebuie să îşi ducă existenţa.

Libertatea este mult prea frumoasă pentru a o pierde, ea reprezintă totul pentru Sissi. Cartea aceasta dărmâmă mitul că viaţa de împărăteasă este una de poveste. Nici bogăţiile sau măreţia nu pot cumpăra fericirea , nu pot cumpăra libertatea.  Nu merită să sacrifici ce iubeşti pentru a fi aruncată într-o viaţă pe care nu o înţelegi, în care eşti o pasăre speriată , osândită într-o colivie de cristal.

Cartea este scurtă , o citeşti uşor şi prezintă adevărul istoric. Este o carte frumoasă şi drăguţă pentru o seara plăcută.

Please follow and like us:
error

2 thoughts on “Elisabeth- prinţesa mireasă – recenzie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.