carte carti daphne du maurier mister recenzie recenzii verisoara mea rachel

Verişoara mea Rachel – Daphne du Maurier- recenzie

Există cărţi care they blow your mind. Aşa sunt cărţile lui Daphne du Maurier, mereu te lasă fără cuvinte la sfârşit. Uneori nu putem afla adevărul, uneori este acolo ascuns şi mereu va râmâne pentru că noi îl distrugem. Aceasta a fost impresia pe care această carte mi-a lăsat-o .

Pe scurt povestea este narată la persoana I de Philip, care ne povesteşte de legătura frăţească între el şi verişorul lui Ambrose. Philip , rămas orfan de la o vârstă fragedă este crescut de Ambrose , într-o casă mare, lipsită de orice prezenţă feminină.

Ambrose suferă de reumatism şi decide să viziteze Italia, acolo găseşte o verişoară îndepărtată pe nume Rachel, de care se îndrăgosteşte , apoi se căsătoreşte cu ea.

La scurt timp Ambrose moare de o tumoare la creier. Philip porneşte în Italia , fiind alertat de o scrisoare a vărului său, însă când ajunge acolo află că acesta decedase. O caută pe Rachel, însă nu o găseşte. Se întoarce acasă în Anglia, fiind convins că Rachel este motivul pentru care Ambrose a murit.

La scurt timp , însă , Rachel vine şi vizitează conacul acestuia. Philip este plăcut impresionat , chiar dacă înainte să o întâlnească o ura, acum este complet vrăjit de această prezenţă feminină.

Philip , îi cere acesteia să rămână un timp la conac. În acest timp, el găseşte nişte scrisori ciudate ale lui Ambrose, se pare că Rachel ascunde secrete.

Însă uneori , nimic nu este ceea ce pare . Totul poate fi greşit sau distorsionat. Tot ce are sens parcă este lipsit în totalitate de acesta.

Acestă carte este o poveste unică de dragoste, viaţă , secrete şi este deasemenea povestea unui destin zdruncinat.

“He was like someone sleeping who woke suddenly and found the world…all the beauty of it, and the sadness too. The hunger and the thirst. Everything he had never thought about or known was there before him, and magnified into one person who by chance, or fate–call it what you will–happened to be me.”

Please follow and like us:
error

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.