Înainte să adorm - S.J . Watson - recenzie

by - joi, noiembrie 22, 2012

Înainte să adorm este cel mai vândut debut britanic după seria Harry Potter a lui J.K. Rowling.


Descriere: In fiecare dimineata, Christine se trezeste fara sa stie cine este. De indata ce adoarme i se sterge orice amintire. Pana si sotul ei, Ben, i se pare un strain, care ii explica in fiecare zi cine este, ce s-a intamplat pana acum si cum a devenit amnezica. Incurajata de doctorul ei, Christine incepe sa tina un jurnal al amintirilor din acea zi. Doar ca, intr-o buna zi, deschizandu-l, descopera ca a scris in el ceva straniu: “Sa nu ai incredere in Ben”. Dintr-odata, incepe sa puna sub semnul intrebarii tot ce i-a spus sotul ei pana atunci.

Oare ce tip de accident a adus-o in aceasta stare?
In cine sa aiba incredere?
De ce ar minti-o Ben? Această carte este ca un vârtej într-o minte ce a fost golită de amintiri, este ca o călătorie haotică . Acest roman este excepţional, te lasă fără cuvinte, îţi taie respiraţia la propriu. Autorul te ajută să înţelegi durerea lui Christine, iar alături de ea vei descoperi secrete ale trecutului ascunse în cenuşa amintirilor, care dipar peste noapte. Vei descoperi , minciuni, secrete şi adevăruri şocante. 

Vei vedea de ce sunt în stare oamenii , vei vedea cât de importante sunt amintirile şi cât dureros este să le pierz în fiecare noapte, ca un fum ce se împrăştie în haosul de afară.  

Finalul este şocant. Cartea asta e ca un vortex, nu poţi anticipa finalul oricât ai încerca. " Oare cum am ajuns de acolo aici? Ce s-a întâmplat ? Care este povestea mea ? Aud bătăile ceasului de pe policioara şemineului. Miezul nopţii. Ben urcă treptele. Am să-mi ascund jurnalul într-o cutie de pantofi pe care am pregătit-o anume. Am s-o pun în şifonier, unde i-am spus docturului Nash. Mâine, dacă mă sună, voi continua să scriu. ".

" Am simţit că  mă prăbuşesc, că mă retrag în mine însămi. Aveam impresia că înţeleg şi, în acelaşi timp, nu înţeleg ce-mi spune. Simţeam căldura trupului său şi n-am  mai auzit decât respiraţia lui. Vorbea în continuare, dar nu înţelegeam ce spune. Am reuşit să disting un singur cuvânt : " Iubire "."

Rating: 5/ 5 . Merită citită !!!!!!!!

You May Also Like

1 comentarii

  1. Foarte interesantă cartea!Apropo,schimbarea este superbă!Nu am văzut-o numai acum,deoarece eu am lipsit o bucată bună de vreme!

    RăspundețiȘtergere

Instagram

Follow Us