carte | carti | recenzie | recenzii | sandra byrd | the secret keeper

The Secret Keeper de Sandra Byrd – recenzie

October 5, 2012

 What she sees in secret, she may not tell…

The truth will set you free. 

 Cartea aceasta te transportă pe aripile timpului tocmai în Anglia secolului al XIV- lea.
The Secret Keeper, spune povestea unei tinere pe nume Juliana fiica unui cavaler prosper. Juliana are un secret, şi acest secret constă în viziunile pe care le are în timp ce doarme.

Cu toate că toată lumea se aşteaptă ca Juliana să se căsătorească cu băiatul unui nobil local, ea este chemată la curtea regelui Henry al -VIII-  lea şi este escortată de către unul dintre prieteni tatălui său , Thomas Seymour.

La curte ea va trebui să ţină companie unei femei aristrocatice Kateryne Parr, ce va fi pentru ea ca o mamă.
 Juliana află ca viaţa la curtea regelui Henry nu este aşa de strălucitoare cum şi-o imaginase. Regele , interzice la curte citirea unor traduceri ale Scripturii şi chiar îi condamnă la moarte pe cei care se opun.
În scurt timp , Kateryne Parr va deveni cea de a şasea soţie a regelui.  Juliana va fi mereu alături de Kateryne în cele mai grele situaţii .

Juliana va întâlni la curte , un tânăr frumos care doreşte să devină cavaler şi se va îndrăgosti de acesta în mod profund, dar în acelaşi timp ea va înfrunta şi multe pericole pe care viaţa în acele timpuri ţi le scotea în cale.
 Ea va fi deţinătoarea unor secrete mortale de la curtea regelui. În cele din urmă adevărul o va elibera de aceste secrete care i-au pecetluit buzele.

După moartea regelui Henry, Juliana va rămâne alături de Kateryne, va avea chiar şi onoarea de a o cunoaşte pe micuţa Elizabeth, viitoarea regină a Angliei.

Mi-a plăcut foarte mult această carte, este foarte bine documentată, multe fapte istorice prezentate sunt adevărate. Este minunat cum poţi afla multe despre istorie citind ficţiune istorică , este cel mai plăcut mod de a afla lucruri interesante din trecut.

Ceea ce te va face să citeşti această carte este dorinţa de a cunoaşte condiţia femeii din secolul XIV, cum era să trăieşti într-o lume a bărbaţilor, în care drepturile tale sunt limitate, în care opinia unei femei uneori avea un ecou slab.

Această carte merită un 10 cu steluţă . Nu pot să redau exact atmosfera care ţi-o înfăţişează, dar pot spune că este ca o călătorie în trecut, la curtea unui rege, unde rochiile frumoase creează un decor splendid, şi curţile castelelor îţi încântă privirea.

Please follow and like us:

Only registered users can comment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *