america aspen carte carti distopie kierra cass maxon recenzie recenzii selectia selection

The Selection -recenzie

“Are you all right, my dear?” he asked me.
“I am not your dear.” I looked up to glare at him. There would be no mistaking the disgust in my tone or eyes.


În regatul Ilea, oamenii sunt împărţiţi în mai multe caste. America face parte din casta a cincea. Ea se întâlneşte în ascuns , în căsuţa din copac cu Aspen, băiatul pe care îl iubeşte foarte mult. Însă , din păcate , Aspen face parte din casta a şasea, este foarte sărac şi nu îi va putea oferi un viitor strălucit iubitei sale, dacă se va căsători cu ea.

America este convinsă de mama ei, să participe la Selecţie, o competiţie ce va avea loc la castel, unde 35 de fete vor concura  , însă doar una va fi aleasa Prinţului Maxon. În timpul Selecţiei, America descoperă adevărata fire a prinţului , care va deveni un bun prieten dar şi confident al ei. Palatul este în repetate rânduri atacat de rebeli, multe fete renunţă la competiţie din această cauză.“Did you really just use the word ‘shall’?”
He chuckled. “I’m afraid I did. Forgive me, it’s a product of my education.”

Oare inima Americii , va rămâne mereu netulburată, sau se va ataşa treptat de Maxon?

Is there any possibility of you having any sort of . . . of loving feelings toward me?”

Această carte a fost minunată, este o carte distopică diferită de cele citite până acum. Când deschizi paginile acestei cărţi simţi că pătrunzi într-o poveste magică, interesantă, simţi că trăieşti alături de personaje. Nu eşti doar un observator ci pur şi simplu eşti atras în miezul acţiunii.
Descrierea palatului, a rochilor, a deliciilor servite la masă toate te atrag ca un magnet şi ai vrea să trăieşti , măcar pentru o zi în acea lume minunată. Prinţul Maxon este o persoană căruia îi pasă de ceilalţi, este diferit , este aşa de minunat încât chiar ai vrea să întâlneşti o asemenea persoană. America este o fată simplă, curajoasă , este o persoană directă, îmi place de ea. Nu vrea să fie în centrul atenţiei, ştie să aprecieze lucrurile şi persoanele din viaţa ei.

In the middle of those last few frames, Maxon squeezed my hand tight, and I did the same to his. In that moment, it felt like we had a connection, something true and deep.

În final, vreau să vă spun că această carte merită citită , mie mi-a mers direct la inimă şi abia aştept continuarea .

Image source : Pininterest
“One can never help being born into perfection,” I whispered.
He came close, wrapping an arm around my waist so that we faced each other. His nose tickled mine. He ran his fingers across my cheek so gently it seemed he was afraid I would break. 

Please follow and like us:
error

4 thoughts on “The Selection -recenzie”

  1. E superba cartea, eu am devorat-o. Mi-a placut extraordinar de mult. Eu astept cu nerabdare volumul 2, The Elite, dar si nuvela din perspectiva lui Maxon, The Prince <3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.