agatha christie | carte | carti | miss marple | oglinda sparta | recenzie | recenzii

Oglinda Spartă – recenzie

September 14, 2012

Agatha Christie îmi demonstrează din nou cât de genială este. Cartea începe cu următoarul citat din poezia Domniţa din Shalott scrisă de poetul  Alfred Tennyson.

Pânza crescu în vânt , năvod
Oglinda-n cui s-a spart de tot
“Destinul m-a ajuns, socot”, 
Plângea Domniţa din Shalott 

Oglinda spartă este ultimul roman din seria crimelor petrecute în sat. Miss Marple este mult mai îmbătrânită acum şi se plictiseşte , medicul îi prescrie un remediu zicându-i că un singur lucru o poate reînviora , dacă o crimă ar avea loc în sat.

Se aud zvonuri că Marina Gregg o faimoasă actriţă s-a mutat împreună cu soţul ei în micul sat Mary Med unde locuieşte şi Miss Marple, la un conac victorian numit Gossington Hall.

Nimic interesant până acum , oamenii din sat sunt foarte entuziasmaţi de venirea acestui mare star de cinema, însă lucrurile încep să se precipite atunci când actriţa organizează o petrecere , invitând şi pe mulţi oameni din sat dar şi câteva persoane din industria filmului. La petrecere, o femeie bătrână moare otrăvită.
Detectivi, îl suspectează pe bărbatul ei, însă Miss Marple nu este total convinsă de acest lucru. Se presupune că paharul din care a băut această femeie, era de fapt destinat actriţei.

Lucrurile se complică , detectivi de la Scotland Yard suspectează  multe persoane,  dar tocmai doi dintre cei suspectaţi mor iar ceea ce la început părea un caz simplu par acum imposibil de rezolvat.
Ca de obicei bătrânica drăguţă Marple , rezolvă misterul.

Mi-a plăcut deosebit de mult cartea deoarece a fost foarte încâlcită , criminalul este ca de obicei persoana la care te aştepţi cel mai puţin. Miss Marple, este aşa de drăguţă, îmi place pentru că este o bătrânică cu mintea deschisă . Am fost foarte amuzată când aceasta a început să citească revistele de scandaluri ale starurilor pentru a găsi indicii.

Deci cum spuneam cartea merită citită. De fapt toate cărţile Agathei merită din plin atenţia unui cititor pasionat de mistere.

  ” El spuse: Ce chip frumos ne-a femecat;
În mila Lui, Domnul de ea s-a îndurat,
Domniţa din Shalott.”
Rating : 5 floricele 🙂
Please follow and like us:

Only registered users can comment.

  1. WOW!Am auzit foarte multe despre această carte,dar nu m-am încumetat s-o citesc.În curând am să primesc un colet cu ,,Best seller-Agatha Cristie".Poate se va afla şi această carte în el.

  2. Îmi e ruşine să o spun, dar n-am citit romane poliţiste. Gata. Am spus-o! O.o :)) Mai am cinci cărţi pe lista de aşteptare, şi apoi mă apuc de Prinţesa Gheţurilor. Dacă îmi place genul, promit să dau imediat iama prim cărţile Agathei <3
    Genială recenziee! :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *