ally condie carte carti distopie legăminte recenzie recenzii roman romance

Legăminte- Ally Condie – recenzie

Să nu te pierzi în vraja acestei nopţi uşor.
În groapa zilei vârsta veche-i scrum smintit:
să ragi, să ragi cand simţi luminile că mor.

Pentru că n-are spic de fulger vorba lor,
Cei înţelepţi ştiu preţul beznei , la sfârşit,
dar nu se pierd în vraja-acestei nopţi uşor.
 Recenzie: Cassia trăieşte într-o lume în care Societatea hotărăşte pentru fiecare : cu cine să se căsătorească, ce să mănânce, locul de muncă, ce haine să poarte ş.a. Totul este controlat, şi nimeni nu are voie să ia decizii . Pur şi simplu eşti ca o marionetă în mâinile unor păpuşari care se joacă de-a Dumnezeu.

Când află că persoana care îi va fi pereche, este vechiul ei prieten din copilărie( Xander ), Cassia este fericită . Însă , pe microcardul ce conţine date despre băiatul care îi va fi pereche, pentru câteva clipe apare chipul altui băiat pe nume Ky , pe care nu şi-l va putea scoate din minte. 
 Cassia , va realiza că lumea în care trăieşte nu este aşa de sigură . Ky este cel care o va ajuta să vadă acţiunile crunte ale Societăţii, adevărul trist ce răzbeşte ca un soare printr-un întuneric dens.

Părerea mea: Această carte este ca o poezie, ce curge uşor în inimile cititorilor. Am plâns atunci când a murit bunicul Cassiei, şi finalul a fost dureros.

Acest roman are ceva special, este foarte diferit de celelalte distopii pe care le-am citit. Este o carte care a reuşit să îmi vorbească într-un mod în care nici o altă carte nu a făcut-o.

După ce am citit cartea , am avut o dorinţă de a citi poeziile lui Dylan Thomas. Pur şi simplu citatele din poeziile acestuia înfrumuseţează această carte. Cartea aceasta are o adâncime de nedescris, o înţelegi profund doar atunci când ai o experienţă de viaţă şi şti ce înseamnă durerea.

Lumea în care trăieşte Cassia, mi s-a părut sufocantă. Respecţi hotărârile, societăţii sau vei fi eliminat !!

Îmi place şi triunghiul amoros construit de autoare. Cassia este o persoană luptătoare şi am apreciat sinceritatea ei. Nu e uşor să fi sincer , chiar dacă şti că spunând adevărul vei cauza durere, este de datoria ta să faci acest lucru.
Xander este aşa de treabă, are o inimă mare. Serios vorbesc acum ,ce băiat este aşa ca el?
Ky este un  băiat care gândeşte foarte matur, care vede lumea în mod realist, este acel tip de persoană cu picioarele pe pământ. Este un băiat care a suferit mult. 
Mă enervează oficialităţiile , sunt aşa de nesuferite, adică nici măcar la o întâlnire , persoanele care vor deveni perechi nu au intimitate fiind escortaţi de una dintre oficialităţi. 

Xander

În încheierea acestor înşiruiri de vorbe , vreau să spun că această carte conţine tot pachetul , este ceea ce numesc eu o carte bună. Nu ştiu cum dar tot cărţi bune am citit în ultima vreme. 

Rating:
Mai jos sunt câteva imagini în care veţi vedea cum mi-am imaginat eu personajele.

Cassia 

Xander


Ky


Please follow and like us:
error

2 thoughts on “Legăminte- Ally Condie – recenzie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.