books lover challenge

Books Lovers Challenge #1

1.Cum a început pasiunea ta pentru cărți? Ce romane te-au făcut să iubești lectura și de ce?
Această pasiune pentru cărţi pot spune că este o moştenire de familie, pe linia feminină. Mama iubeşte cărţile, bunica citea multe în tinereţe şi aşa mai departe.  
Îmi amintesc când eram mică , înainte de culcare tata îmi citea poveşti , iar eu stăteam şi îmi imaginam firul povestirii, aveam o imaginaţie bogată.  După ce am început să citesc din clasa I , dragostea de cărţi a venit de la sine. Citeam multe cărţi de poveşti, poveşti nemuritoare şi poveştile lui Ion Creangă îmi plăceau la nebunie. 

În clasa a 5a am citit primul roman gros ” Notre Dame de Paris” şi m-a plictisit enorm cartea aia, credeam că nu o mai termin, pur şi simplu descrierile erau interminabile , cam 10 pagini de descrieri peste care săream. M-am îndrăgostit şi mai tare de cărţi când am început să citesc “Singur pe lume” de Hector Malot. 

Apoi au urmat romanele lui Alexandre Dumas , am început cu ” Cei trei muşchetari, După 20 de ani, Vicontele de Bragelone”, aşa de mult citeam , nu mă puteam dezlipi de cărţile lui Dumas. Mama se enerva văzându-mă că nu mă poate dezlipi de cărţile astea şi cu greu mă lăsam convinsă să mai le las o clipă din mână pentru a mai face şi altceva. Iubeam cărţile astea pentru că erau pline de aventură, dueluri , misiuni importante, iubire, găseai aceea magie a trecutului în ele.După un timp în care am citit toate cărţile lui Dumas care se găseau la biblioteca din oraşul meu mic, căutam câte o carte interesantă. Auzisem de seria Harry Potter , însă nu vroiam să o citesc, prea era toată lumea înebunită după seria asta. Însă când eram în vacanţa de vară , în clasa a 7a, pur şi simplu prima carte din serie îmi făcea cu ochiul. Am luat-o de pe raft nu foarte nerăbdătoare, când am ajuns acasă am început să o citesc doar din curiozitate. Magie!! Pur şi simplu m-am îndrăgostit de seria Harry Potter , încă de la primele pagini. Următoarele cărţi au urmat în lanţ. Îmi plăcea de Hermione şi de Harry, pur şi simplu adoram aceea magie, acele creaturi magice , jocurile de Vâjhaţ, îmi plăceau că erau aşa de originale, de unice.


Poate că nu sunt chiar o devoratoare de cărţi, sunt perioade în care nu citesc nimic cu săptămânile din lipsă de timp şi sunt perioade în care pur şi simplu devorez. Mă simt calmă în preajma cărţilor, îmi place să merg la bibliotecă deoarece rafturile pline cu cărţi din cap până în picioare mă relaxează.


Cred că am să iubesc cărţile toată viaţa mea, pur şi simplu ele sunt o pasiune pentru mine.
 
Please follow and like us:
error

6 thoughts on “Books Lovers Challenge #1”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.