books lover challenge

Books lover challenge #5 – Citat care m-a insipirat

5.       Copiază un citat care te-a impresionat și comentează-l. Scrie părerea ta despre el, ce îți inspiră, de ce l-ai ales.
 Citatul care îmi place foarte mult este din Memorile unei gheişe de  Arthur Golden.
“Apa nu asteapta niciodata. Isi schimba forma, curge pe langa obstacole si gaseste calea secreta la care nimeni nu s-a gandit – spartura minuscula din acoperis sau podea. Fara doar si poate, e cel mai versatil dintre cele cinci elemente. Poate spala pamantul; poate stinge focul; poate subtia metalul.”

 

Aspectul care m-a impresionat la acest citat este profunzimea lui . Când îl citesc am  impresia că pot vedea cuvintele curgând uşor  în inima mea. Citatul se referă la caracterul lui Sayuri ,la capacitatea ei de a fi versatilă , de a se adapta şi de a rezista greutăţilor vieţii de gheişă. Sayuri întocmai ca elementul (apa ) care o caracterizează găseşte puterea de a traversa peste obstacolele care le întâlneşte în cale,de a spera şi a merge mai departe chair şi atunci când crede că a fost doborâtă şi strivită la pământ de rocile ce se află în mijlocul râului vieţii  .  

Citatul acesta mă motivează să lupt pentru idealurile mele, iar atunci când mă prăbuşesc la pământ să mă ridic din nou , să nu renunţ la vise şi nici la identitatea mea.

Please follow and like us:
error

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.