books lover challenge elf elfi vrajitoare vrajitori

Books lover challenge #4 – Personaje supranaturale preferate

4.       Care sunt personajele tale supranaturale preferate (vampiri, vrăjitoare, zâne etc) și de ce?
Este o întrebare destul de dificilă, deoarece de obicei nu citesc cărţi fantasy, din genul fantasy am citit doar seria Harry Potter şi Hobitul. Şi când eram mică citeam basme cu zâne.  Cred că personajele mele supranaturale preferate sunt vrăjitori şi vrăjitoarele.
Vrăjitorii sunt de obicei consideraţi ca nişte creaturi malefice, însă în romanele fantasy uneori rolul lor se schimbă şi întâlnim vrăjitori buni care luptă pentru binele omenirii şi a tuturor şi vrăjitori întunecaţi care vor să distrugă tot ce este frumos în lume.

Îmi place mult de Hermione Granger, chiar dacă nu provine dintr-o familie de vrăjitori, ea se descurcă excelent la vrăjile şi poţiunile complicate, este foarte isteaţă şi o prietenă de nădejde. Cred că oricine are nevoie de prieteni inteligenţi, care îşi pot folosi cunoştiinţele lor în momentele în care nu mai vezi nici o scăpare din necazuri, etc. Chiar îmi propun să citesc mai multe cărţi despre vrăjitoare , vrăjitori, pentru că sunt aşa de magice.  Harry Potter este şi el un vrăjitor curajos, care luptă  împotriva forţelor răului reprezentate de Lord Cap de Mort.  Deci până la urmă ce apreciez eu la aceste fiinţe supranaturale este capacitatea de a face vrăji doar printr-o mişcare de baghetă, capacitatea de a schimba multe lucruri. De multe ori mi-ar plăcea să am şi eu o baghetă magică şi să am tot ce îmi doresc doar rostind câteva cuvinte şi toate dorinţele mele să se împlinească.

Când am citit Hobitul, am realizat că elfi sunt nişte creaturi cu adevărat fascinante, cine nu ar vrea să vadă cum acestea strălucesc în întuneric iar glasurile lor sunt ca nişte triluri de cristal, să nu mai spun de ţinuturile în care trăiesc aceste finţe magice. Peisajele şi casele lor îţi tau răsuflarea. De aceea vreau să citesc şi Stăpînul inelelor, doar pentru a mă delecta cu descrierea acestor elfi, care sunt înalţi şi frumoşi şi cred că au puteri de vindecare din câte am vazut în filmul Lord of the rings.  Elfi sunt ca nişte fiinţe angelice şi sunt foarte inteligenţi.


Ok, şi gata cu postarea asta, căci se observă ignoranţa mea în ce priveşte creaturile supranaturale, ce să îi facei dacă eu am citit mai mult ficţiune istorică sau romane care sunt ancorate în viaţa reală , ar trebui să mai încerc şi câte un strop de fantasy şi poate şi SF. 


Please follow and like us:
error

1 thought on “Books lover challenge #4 – Personaje supranaturale preferate”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.