recenzii

Jane Eyre – recenzie

July 13, 2012

Am citit Jane Eyre în vacanţa de iarnă , da ştiu nu am făcut recenzia atunci. A fost o carte superba, am citit-o în engleză. A fost o lectură frumoasă care m-a întristat şi care mi-a lărgit orizonturile în materie literară. Jane Eyre este o capodoperă. Micuţa Jane Eyre este orfană şi locuieşte în casa mătuşii sale Reed, aceasta se comportă foarte urât cu ea, îi spune că o urăşte. Verişorii ei de asemenea nu o suportă şi au un comportament abuziv. Mătuşsa Reed o trimite pe Jane la şcoala de fete Lowood , o şcoală în care condiţiile sunt foarte rele, mâncare puţină, frig. Peste un timp o epidemie de tifos izbucneşte la Lowood , făcînd multe victime în rândul fetelor. Jane se împrieteneşte cu Helen Burns, care moare de o boală de plămâni.

După ce termină şcoala, şi predă doi ani ca profesoară la Lowood, Jane plecă şi devine guvernantă la Thornfield Hall. Stăpânul de la Thornfield,Mr. Rochester se ataşează de Jane , iar aceasta se îndrăgosteşte de el. Între timp multe lucruri stranii se întâmplă la Thornfield, însă dacă vreţi să aflaţi mai multe , citiţi cartea.

Romanul a fost superb , un clasic de excepţie. Este un roman care te întristează , dar care te învaţă să speri şi să crezi în puterea iubirii.

Rating: Slăbuţă  – Bună Foarte bună Excelentă

Please follow and like us:

Only registered users can comment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *