Anna Carey carte distopie eve recenzie recenzii

Eve -recenzie

Despre Autoare: 

ANNA CAREY a studiat literatura şi scrierea creativă la Universitatea New York şi deţine un Master de la Brooklyn College. În prezent locuieşte în Los Angeles.
Recenzie:
 Eve este primul roman distopic pe care l-am citit. Această carte m-a impresionat profund, nu mă aşteptam să fie aşa de bună şi totuşi m-a surprins într-un mod plăcut , m-a atras ca un magnet . Nu am reuşit să mă dezlipesc de ea. Şi acum mă aflu încă sub influenţa ei.
În continuare vrea să fac un mic rezumat al cărţii. În America , într-un timp când lumea a fost măcinată de o molimă cumplită, Eve studentă la o şcoală de fete orfane se pregăteşte pentru mult aşteptata zi a absolvirii. Ea împreună cu prietenele sale aşteaptă cu nerăbdare să termine şcoala pentru a locui în Oraşul de Nisip unde viaţa este foarte frumoasă. Însă chiar în noaptea absolvirii , Eve află adevărul crunt, orfanele nu vor avea parte de un viitor frumos în Oraşul de nisip ci de o viaţă oribilă, ele vor fi folosite pentru repopularea Noii Americi.
Aflând aceste lucruri Eve fuge de la Şcoală chiar în acea noapte în căutarea unui loc în care va putea avea o viaţă normală. Pe drum va întâlni multe obstacole, dar va găsi şi câţiva prieteni care o vor ajuta. Ea va întâlni deasemenea şi un băiat pe nume Caleb, de care se va îndrăgosti.

Eve va descoperi că lucrurile pe care le învăţase la şcoală erau doar minciuni nefolositoare, ea va învăţa cum să supravieţuiască într-o lume cruntă şi îşi va da seama că iubirea este singura speranţă care te ţine în viaţă într-o lume ostilă.

Mi-a plăcut foarte mult romanul acesta, a fost foarte diferit de cărţile pe care le-am citit până acum. Pot spune că acest roman are la bază o idee originală.

Rating:

Please follow and like us:
error

1 thought on “Eve -recenzie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.