recenzii

Mă dau în vânt după cumpărături – Recenzie

June 19, 2012

……………………………………………………………………………………………………..

Titlu: Mă dau în vânt după cumpărături

Editura: Polirom

Autor: Sophie Kinsella

Colecţie: Chic

Anul apariţiei: 2006

Număr pagini: 392

………………………………………………………………………………..…………………….

Despre AutoareSophie Kinsella a studiat stiintele politice, filozofia si economia la Oxford. A lucrat ca ziarista specializata pe probleme financiare. Romanele care o au drept personaj principal pe Rebecca Bloomwood, o shopaholica inraita, au cunoscut un succes imens si au fost traduse in peste treizeci de limbi. Din aceasta celebra serie, la Editura Polirom au aparut pina acum Ma dau in vint dupa cumparaturi (2000; Polirom, 2004, 2006), Goana dupa cumparaturi la New York (2001; Polirom, 2005, 2007), La cumparaturi in rochie de mireasa (2002; Polirom, 2005, 2006) si La cumparaturi cu sora mea (2004; Polirom, 2006). In ultimii ani, galeria indragitelor sale eroine s‑a imbogatit cu nastrusnica Emma Corrigan din Poti sa tii un secret? (2003; Polirom, 2006) si cu ambitioasa Samantha Sweeting din Supermenajera (2005; Polirom, 2007), romanele ale caror protagoniste sint acestea caracterizindu‑se prin acelasi amestec savuros de farmec, umor si optimism care au facut din Sophie Kinsella „maestra de necontestat a genului chick-lit” (The New York Post). La cumparaturi cu bebe (2007; Polirom, 2008) intra in seria aventurilor incorigibilei Becky Bloomwood.

 Recenzie: Nu mi-a plăcut aşa mult cartea asta pentru cu nu imi place genul de romane            chick-lit, însă merită citită de iubitorii acestui gen. Nu zic că mi-a displăcut in totalitate. Au fost  multe pasaje amuzante la care chiar am râs , e un roman comercial, care te binedispune.           Rebecca Bloomwoood are o mare iubire şi aceasta este shoppingul excesiv. Cheltuieşte zilnic  sume mari de bani folosind cartile de credit, cumpărându-şi, zic eu toate prostiile posibile, de la haine si parfumuri pana la multe alte nimicuri.  Ajunge să aiba multe datorii, nu îşi plăteşte            facturile, ba mai mult le aruncă prin dulapuri şi sertare , simţindu-se uşurată                                    

În mod ironic se angajează la o revistă financiară , scrie articole despre cum trebuie oamenii sa îşi administreze banii şi să nu îi cheltuiască pe nimicuri. LOL, ea face tocmai opusul.   Se îndrăgosteşte de Luke Brandon care este directorul la o firma financiară. După ce scrie un articol foarte bun, la o altă revistă financiară, va fi chemată la o emisiune pentru a vorbi despre cum trebuie oameni sa îşi administreze banii. Oare cât va mai ţine această faţadă şi când vor afla toţi că ea este o shopaholică cu mari datorii?

 Ecranizare: Romanul a fost ecranizat in 2009 având în rolurile principale pe Isla Fisher si Hugh Dancy. Pot spune că mi-a plăcut mai mult ecranizarea decât cartea. Isla Fisher  interpretează impecabil rolul Rebeccăi.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *