recenzii

Vechiul oras imperial

May 8, 2012
Despre Autor 
Yasunari Kawabata este primul scriitor japonez care a primit Premiul Nobel pentru literatură, în 1968. Vechiul oraş imperial, capodopera lui Kawabata, a fost ecranizat în 1963 de Noboru Nakamura şi în 1980 de Kon Ichikawa.
Despre carte
Acest roman este ca o pictura japoneza in miscare, fiecare detaliu este bine conturat , este ca un minunat tablou ce isi deschide lumea si te lasa sa patrunzi in ea.
Romanul prezinta povestea lui Chieko o fata tanara si frumoasa, fiica unui tesator de chimonouri , care descopera ca a fost abandonata de mic copil si ca are o sora geamana de care a fost separata. Aceasta carte este povestea orasului Kyoto, a sarbatorilor anuale care se desfasurau in perioada de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial dar si povestea unor surori reunite dupa o perioada lunga de timp.
Cartea are acel ceva care iti atinge sufletul, te face sa visezi acele peisaje si locurile pe care le descrie.
Este prima carte scrisa de un autor japonez pe care am citit-o si pot spune ca este geniala, Kawabata este un maestru , nu e usor sa creezi cuvinte care se impletesc ca niste flori pe un frumos obi.
Totusi ii ofer doar 4 stele din 5 pentru ca nu prea mi-a placut faptul ca sa insistat foarte mult pe descrierea sarbatorilor.

Rating : 4/5 stele


Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *