primele 100 de cuvinte

Primele 100 de cuvinte- Partea 1 – Vechiul oras imperial

Vreau sa fac o categorie pe blogul meu care se intituleaza primele 100 de cuvinte si se refera ca in fiecare luna sa scriu primele 100 de cuvinte din cartea care o citesc in decursul lunii respective. Deci cine vrea sa se alature?

Cine doreste poate sa i-a widget-ul si sa posteze pe blogul sau Primele 100 de cuvinte din cartea pe care o citesti.

Cartea pe care o citesc acum se numeste Vechiul oras imperial- de Yasunari Kawabata. Este o carte geniala, am sa ii fac si o recenzie de indata ce o termin.

Flori de primavara
« A, au inflorit si anul asta”, si-a spus Chieko, intampinand gingasia primaverii, pe cand descoperea ca pe trunchiul batranului artar rasarisera iar viorelele.
Artarul lor era intr-adevar neobisnuit de mare pentru un copac crescut in gradina stramta a unei case de oras. Trunchiul sau era mai gros decat talia lui Chieko, dar, de fapt, nici nu putea fi vorba de o comparatie intre scoarta aspra si scorojita de vreme a batranului trunchi acoperit de muschi verzui si trupul tanar, plin de prospetime si delicat al lui Chieko.
Prin dreptul mijlocului lui Chieko, trunchiul artarului se rasucea usor la dreapta, si putin mai sus de crestetul ei se indoia si mai tare. »

Please follow and like us:
error

31 thoughts on “Primele 100 de cuvinte- Partea 1 – Vechiul oras imperial”

  1. Wow, foarte tare ideea!:) O sa-mi ia mie ceva sa numar, dar cred ca ne bagam si noi. Vorbesc cu Criss si te anunt:)
    Felicitari pentru inintiativa!

    Dee.

  2. Ne place mult ideea! ne bagam si noi. Deci ce trebuie sa facem mai exact? Sa postam bannerul si sa facem o postare pe blog in care sa scriem primele 100 de cuvinte din cartile pe care le citim ? atat?

  3. ma bucur Ghost Painter…..sunt foarte incantata ca v-ati alturat celor 100 de cuvinte din carti…este un mod interesant de a imparatsi cu alti ce carti citim…si in acelasi timp un alt mod de a recomanda o carte ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.