Dama cu camelii - citate

by - luni, mai 21, 2012

"Iubirea adevărată te face totdeauna mai bun, oricare ar fi femeia care o inspiră."


" Sarmane creaturi! Daca e o greseala a le iubi, e bine cel putin a le compatimi. Compatimiti pe orbul care nu a vazut niciodata lumina zilei, pe surdul care nu a auzit niciodata acordurile naturii, pe mutul care nu a putut niciodata sa-si exprime prin viu grai gandurile, si, sub un fals pretext al pudorii, nu compatimiti aceasta orbire a lumii, aceasta surzenie a sufletului, acest mutism al constiintei care duc la nebunie pe nefericita îndurerată si care, fara voia ei, o fac incapabila sa vada binele, sa auda vocea Domnului si sa rosteasca limba curata a dragostei si credintei."


"Adeseori te bucuri nespus de o copilărie şi găsesc că e o adevărată răutate să destrami o asemenea bucurie; pe când lăsând-o să dăinuiască, îl faci şi mai fericit pe cel care se bucură de ea. "

"E întodeauna greu să alini o durere pe care nu o cunoşti."

"Să pui stăpânire pe o inimă neobişnuită cu atacurile, înseamnă să intri într-un oraş deschis şi fără pază. "

"Nu te vei intoarce, deci, inainte de moartea mea? Mi se pare ca daca ai veni, m-as vindeca... Dar la ce bun sa ma vindec?..."

"Mult rău trebuie să fi săvârşit înainte de a naşte, or, fără îndoială că ne vom bucura de o mare fericire după moarte, dacă Dumnezeu ne lasă să pătimim atâta în această viaţă, să răbdăm toate chinurile ispăşirii şi toate suferinţele unui dureros şir de încercări. "

You May Also Like

2 comentarii

  1. Am cartea in biblioteca, dar nu prea am de gand s-o citesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e superba, cu toate ca iti creeaza dureri de inima:) , e trista

      Ștergere

Instagram

Follow Us